Kısaca SEO Nedir ?

Kısaca seo yani search engine optimization nedir ?

Web bayisi sizleri bu konuda bilgilendirmek üzere aşırı teknik bilgiye kaçarak kafa karıştırmamak adına bu bilgiyi kendi bloğunda paylaşmaktadır.

SEO (Search Engine Optimization) ; Desteklenmek istenen web sayfalarının arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlamak amacı taşıyan bir takım işlemler silsilesidir. Burada amaç web sayfanızın sağlıklı bir şekilde desteklenerek ve sürekli güncellenerek arama motorları tarafından daha fazla indexlenmesini sağlamaktır. arama motorları tarafından index'lenen her web sayfası otomatik olarak sıralamalarda üstlere doğru ivmelenecektir. Seo tek başına bir web tanıtım hizmeti olarak düşünülebilir. Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google.com olduğu için Google üzerinden örenekler ile açıklamaya çalışacağız. Google herhangi bir web sayfasının ne hakkında olduğu ile ilgilenmez her ne hakkında ise o konuyu ne kadar yansıttığı ile alakalı bir çalışma sürdürür ve bu çalışma sonunda web sayfasını kendi listeleri içerisinde çıkartmaya başlar ve site trafiğine göre sıralamasını yapar. Google tabiki bunun için belli başlı yazılım algoritmaları kullanır milyarlarca kelime ve site içerisinden sizin web sayfanızı seçebilmesi bu şekilde olur.

Yaptığımız SEO çalışmaları ile web bayisi olarak Google açısından indexlenmesini istediğimiz siteleri günceller ve SEO çalışmalarına başlarız bu süreç minimum 3 ayda meyvesini vermeye başlar bu süreyi çok daha aşağılara çekmek mümkündür fakat bu sitenin google tarafından block'lanmasına sebep olabilir bu duruma düşecek bir seo çalışması bizim iş prensibimize aykırı bir durumdur.
SEO google açısından kabul edilebilir işlemleri içermektedir fakat bilişim dünyasında birçok şeyde  olduğu gibi SEO çalışmalarında da bu durumun negatifi mümkündür. Web bayisi asla bu şekilde bir çalışmayı hangi fiyatlandırma ile olursa olsun asla kabul etmemekte ve hiçbir müşterisi adına böyle çalışmamaktadır.

Daha fazlası için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WEB BAYİSİ DİJİTAL ÇÖZÜMLER